PS

Det kompromisløse gennembrud

Om at finde kvaliteten gennem en oprørsbevægelse

Der er et før og et efter Pingus i Peter Sissecks liv. Pingus blev til, da Sisseck satte sig for at lave en vin helt uden begrænsninger, mens han i midten af 1990’erne var tilknyttet Hacienda Monasterio, der var præget af både dårlig økonomi og manglende mod. Vinen, som han kaldte et stort eksperiment, skulle være hans helt egen, og danskeren var inspirereret af den såkaldte garagebevægelse, som var opstået i Bordeaux på samme tid som et oprør mod det etablerede, masseproducerende og gammeldags tænkende hierarkier blandt vinhusene. Modkulturen var inspireret af startup-miljøet i Silicon Valley, hvor blandt andre Google og Apple tog deres spæde begyndelser i lejede garager: uden den store plads og uden de store penge. Der er også et før og efter Pingus i vinverdenen: I 1996 var rygterne om en helt særlig vin nået til den navnkundige og indflydelsesrige vinskribent Robert Parker. Han fik smagt fadprøver og gav vinen, Pingus årgang 1995, den højeste rating, der nogensinde var givet en vin fra Spanien, 96-100 point, i sit vintidsskrift The Wine Advocate. Oprørsbevægelsens dogmer om begrænsning skabte både originalitet og kvalitet.

Episoder