Læringsrejse

Emne: Virksomhedskultur

Kultur topbillede

Skab en stærk virksomhedskultur

Virksomhedskultur er et gennemgående tema, du kan gå på opdagelse i på Mesterlære. Det er også et begreb, der findes i mange forskellige udgaver - læs bare med her:

Kasper Basse har med inspiration i eksisterende teorier og egne værdier og erfaringer stykket sine helt egne modeller sammen som grundlag for den kultur, Joe & The Juices verdensomgribende succes hviler på.

For Margrethe Vestager er 'ens' ikke bare kedeligt. Hvis ledelserne i vores virksomheder og organisationer ligner hinanden, går ens klædt og tænker ens, er det også farligt, for så giver man ikke plads til de nye, overraskende, oversete og måske endda bedste bud på løsninger af virksomhedens, organisationens og måske samfundets udfordringer. For den danske EU-kommissær handler kultur om et opgør med en gammel kultur.

Rune Glifberg er vokset op i skatingkulturen, hvor man hylder hinandens tricks, videreudvikler dem og giver dem tilbage til miljøet. Iværksætterne René Rechtman, Andreas von der Heide og Lennart Lajboschitz har hentet inspiration så forskellige steder som hos Netflix, Manchester United-legenden Sir Alex Ferguson og mesterfotografen Esaias Baitel i deres søgen efter komponenter til virksomhedskulturer, der passer til lige præcis deres værdier og projekter. Bare for at tage et par eksempler.

God læringsrejse! 

Den hurtige: Her kommer du direkte ind til de essentielle kapitler, så du kommer hurtigst muligt ind til kernen. Vi har udvalgt 3 kapitler for dig, som kommer til at gennemgå følgende:

  • Kapitel 1: Den inspirerede juicer. Kaspar Basse introducerer sin overordnede ambition: At skille sig ud og turde og evne at holde fast i sin forskellighed - også på vækstrejsen.

  • Kapitel 5: Den tændte leder. Hvordan inddæmmer du den kultur, du har skabt i din virksomhed, så den lever videre fra år til år? Kaspar Basse deler sin egenudviklede ledelsesmodel, Synthesizer.  

  • Kapitel 6: Find din position. I dette kapitel tager Kaspar Basse os med ind i sine overvejelser om, hvordan han med hjælp af Blue Ocean-metoden har cementeret Joe & The Juices position på markedet på det, kæden skiller sig ud på.

Pensum indenfor kultur

Vi har samlet en kurateret liste over værker, som vores læremestre anbefaler indenfor emnet kultur.

Mesterlære Pensum

Workshops

Vi har lavet en række skabeloner til jeres workshop - download dem her

Blue Ocean Strategy

Jeg har et andet emne jeg gerne vil have en læringsrejse til

Hvis du har et specifikt fokus du gerne vil have en læringsrejse til, så kan du altid tage fat i os på [email protected] eller nedenstående kontaktform. Så vil vi glæde os til at kuratere en specifikt til dig! 

Kontakt os for at få lavet din specifikke læringsrejse

Ved at indsende denne formular, accepterer du, at vi opbevarer de indsendte informationer og kontakter dig vedr. Mesterlære.