MM_trailer

Pensum med Mathilde Mackowski

I sin Mesterlære fortæller kvinden bag Sinful, der er Nordeuropas største online-shop for sexlegetøj, hvordan hun skaber plads til leg i sit arbejdsliv. Til dig, der vil på yderligere opdagelse, deler hun her en række værker, der har været med til at forme hendes metode.

1

Bibelen

Bibelen
Ca. 700 f.Kr. – ca. 120 e.Kr.
Udgives i forskellige udgaver af Det Danske Bibelselskab
”Jeg læser virkelig ikke meget, men jeg har da gået til konfirmationsforberedelse og tvangslæst lidt i Bibelen, herunder syndefaldet i Det Gamle Testamente, hvorfra jeg har hentet én meget vigtig ting, nærmere bestemt navnet til vores forretning. I det øjeblik syndefaldet sker, hvor først Eva, så Adam tager en bid af den forbudte frugt i Edens Have, sker der en transformation af Eva. Hun bliver lokket – uuuuh! – og idet får hun en bevidsthed omkring nydelse, begær og lyst. Og derfor kan jeg næsten ikke finde et ord, der er mere fantastisk for det, vi gør, end sinful. Det er en en-til-en-reference til det, vi gerne vil: At skabe den transformation hos folk, hvor de bliver bevidste om deres lyster og fantasier og sætter sig selv i centrum for en sindssygt fin erotisk oplevelse. Det lader til, at det forbudte, som ordet sinful har været forbundet med førhen, mere og mere er forsvundet fra folks opfattelse af ordet. Der er masser af blomster-, chokolade- og modevirksomheder, hvor ordet sinful indgår i brandnavnet. Og det er jo tegn på, at det er blevet mainstream.”
Syndefaldsmyten optræder i Første Mosebog, kapitel 3, i Det Gamle Testamente i ’Bibelen’. Adam og Eva må alt, undtagen spise af kundskabens træ. Da de gør det, tager Gud som konsekvens udødeligheden fra dem og fordriver dem fra Edens Have. I kristendommen tror man på, at lysten til at overtræde Guds bud er i alle mennesker, men også, at man vil blive taget til nåde, når det sker, og blive tilgivet for at være den, man er.

2

Pure Meditation

Apple Music
Spilleliste, Apple Play
”Når jeg skal koncentrere mig – f.eks. når jeg hver uge i en mail til medarbejderne samler alle gode vibes, resultater, samarbejder, eller det kan være, at vi er blevet nævnt et sjovt sted – så har jeg brug for at lukke mig inde med noget meditationsmusik. Det er den samme playliste hver gang. Jeg går ind på Apple Play – fordi de kanaliserer flere penge direkte til kunstneren end andre musikstreamingtjenester – og trykker ’meditation’, og så er det den første liste, der kommer op. Det er meget roligt, meget flydende, og det føles som én lang melodi, der aldrig stopper, men bare kører over i den næste. Det hjælper mig til at holde koncentrationen, så min hjerne ikke stikker af. Jeg kan huske seancer fra 6. klasse, hvor vi blev bedt om at læse syv sider i en bog, og hvis der var en, der nøs, eller vippede duk-duk-duk med foden eller tabte en knappenål, eller der kom en bus forbi, kiggede jeg ned på siderne, og jeg anede ikke, hvor jeg var, eller hvad jeg lige havde læst. Jeg bliver bombarderet med indtryk, jeg tager alt ind, derfor har jeg nogle gange brug for et lydtapet.”

3

Hva så?! Med Christian Fuhlendorff

Christian Fuhlendorff

Hva Så
Podcast, kan bl.a. høres på Podimo, siden 2017
”Nul bøger har nogensinde hjulpet mig, men jeg har meget stor glæde af at lytte til folk, der taler med andre folk. I f.eks. en podcast. Der bliver min forestillingsevne stimuleret, og jeg skærper min evne til at forstå andre mennesker. Jeg har hørt virkelig meget ’Hva så?! med Christian Fuhlendorff’, hvor han går en tur med et menneske, som man så får lov at lære at kende. Jeg elsker især, når dem, han taler med, overrasker mig. Hvis en er sygt meget federe, end jeg troede, eller jeg ikke kunne regne ud, hvad vedkommende ville svare. De fedeste afsnit by far er dem med Mikael Bertelsen. Fuck, det er fedt. Jeg elsker det, fordi han bare ikke stopper, han bliver ved og ved og ved, han går simpelthen aldrig hjem, og jeg bliver i tvivl, om det er noget, de har aftalt, eller noget de bare gør for begge at forsøge at vinde det der hanløveræs. Jeg kunne ikke lade være et høre det færdigt, selv ukrudtet i haven blev taget op, så jeg kunne lytte imens. Jeg elsker at blive narret på denne måde, hvor nogen er hurtigere, end min hjerne havde nået at tænke det. Jeg elsker at blive overrasket! Jeg elsker, når der er mere, end det jeg lige troede eller jeg tænker: GUD, det vidste jeg ikke, eller det havde jeg ikke regnet med! Den energi, det der overraskelsesmoment, arbejder vi faktisk meget målrettet med i Sinful. Jeg elsker, hvis folk bliver overraskede over, at noget vibrerer på en anden måde, end de havde regnet med, at selv ledningen er pakket ind, ej, den føles helt vild blød at røre ved, eller ej gud, kan den også det? Lidt det samme lærte min veninde Kim mig, dengang hun arbejdede på et diskotek. Hvis folk står i kø og fryser, så skal vi lige give dem et shot, så de glæder sig til at komme ind. Der lærte hun mig, uden at jeg tænkte over, hvor meget den der positive overraskelse betyder. Mange blev overraskede, da vi i Sinful lavede et samarbejde med butikken Normal. Så står man der i Normal og tænker: Hold da kæft, mand, der er vibratorer i Normal! I en butik, der hedder NORMAL! Så kan vi næsten, som sexlegetøjsvirksomhed, ikke komme meget tættere på at blive kedelige, og det er der jo et vist moment af overraskelse i.”
Christian Fuhlendorff (f. 1982) er komiker, vært, skuespiller og manuskriptforfatter. I sin podcast ’Hva så?! med Christian Fuhlendorff’, der udkommer flere gange om ugen, har han en samtale – ikke et interview – med personer, han beundrer, mens de går en tur.

Mathilde Mackowski anbefaler også

4

Mads og A-Holdet

Mads Steffensen

Mads og A-Holdet
Podcast, Podimo
Når Mathilde Mackowski hører andre folks dilemmaer i radioen, spørger hun sig selv, hvad hun ville gøre i deres sted, inden hun hører panelets bud. Det træner hende i at være et bedre menneske, der forstår alle mulige slags folk og deres problemer, og i at se flere sider af en sag. Hun gider kun at beskæftige sig med noget, hvor hun er god, og hun er en virkelig god lytter af ’Mads og A-holdet’ og ’Sara og Monopolet’. Det er programmer, hvor alt det, hun kan, har værdi, siger hun.

5

Sara og Monopolet

Sara Bro

Sara og Monopolet
Podcast, DR
Når Mathilde Mackowski hører andre folks dilemmaer i radioen, spørger hun sig selv, hvad hun ville gøre i deres sted, inden hun hører panelets bud. Det træner hende i at være et bedre menneske, der forstår alle mulige slags folk og deres problemer, og i at se flere sider af en sag. Hun gider kun at beskæftige sig med noget, hvor hun er god, og hun er en virkelig god lytter af ’Mads og A-holdet’ og ’Sara og Monopolet’. Det er programmer, hvor alt det, hun kan, har værdi, siger hun.

6

Kærligheden Kalder

Sanne Salomonsen

Kærligheden Kalder
Sang fra albummet ’Sanne’, Virgin, 1989
Sangen om en ensom sjæl, et hjerte fuld af længsel har Mathilde Mackowski lyttet til i omegnen af 300 millioner gange, anslår hun. ”Jeg hænger meget fast,” siger hun om sin musiksmag, men hvis noget fungerer, hvorfor så ændre det? Det var hendes far, der introducerede hende til den orange plade med Sanne Salomonsens portræt udenpå, da Mathilde Mackowski var cirka 5 år. Da hun blev stor nok til at betjene en båndoptager, spillede hun sangene over på et kassettebånd. Det er meget sjældent, at hun aktivt sætter et specifikt nummer på, men det kan hun finde på at gøre med ’Kærligheden Kalder’ – for eksempel når hun er i bad.

7

Hjerteflimmer for voksne

Sara Bro og Jytte Vikkelsøe

Hjerteflimmer for voksne
Podcast, DR, siden 2020
DR’s kærlighedsprogram for voksne hjælper Mathilde Mackowski til at se, hvor hun selv står. I et afsnit, hvor Julia Lahme er gæst, fortæller livsstilseksperten om en udfordring, hun deler med Mathilde Mackowski: At have svært ved at prioritere tid til sig selv. ”Jeg tager lige til København en weekend – det ville jeg aldrig gøre uden at være sikker på, at jeg har fortjent det 80.000 gange. Jeg er ekstremt bange for at være til besvær, og det stammer nok fra min barndom, hvor jeg meget påtog mig ansvaret for den gode stemning. I programmet fortalte Julia Lahme, at hun var nødt til at øve sig i det. At tage ti minutter i solen på en bænk uden et formål. Så nu vil jeg også øve mig i at være en ti minuttersrebel.”

8

Smukfest

Smukfest
Festival, siden 1980
Var Mathilde Mackowski en festival, måtte det være SMUKFEST. ”Vi deler totalt værdier,” siger hun. ”Det er bare så uprætentiøst, nede på jorden, ingen makeup, det handler bare om at have det pissefedt og synge med. Folk, man møder der, er bare afslappede. Det er lige meget, hvem man er, og hvad man laver til dagligt, folk har samme agenda.”