Det kompromisløse gennembrud

I kapitel 5 i sin Mesterlære zoomer Rune Glifberg ind på den kultur, den Open Source Platform, som han kalder den, der præger skateboarding på både amatør- og eliteniveau. Man deler sine tricks.

“Når jeg har lavet et eller andet, jamen, så deler jeg det gennem min Instagram eller andre outlets, en videopart eller igennem nogle firmaer eller en reklame i et magasin eller et eller andet andet. Derfor har man en udvikling, som går utroligt stærkt, og lige pludselig har vi sådan et åbent marked, hvor der igen ikke er nogen copyrights eller patterns. Det er hjertet på en kreativ kultur,” pointerer den danske OL-kandidat i kapitlet.

Det hele handler om at drive en udvikling, og den går hurtigere, hvis man deler sine opdagelser og arbejder sammen. “Millioner af skatere verden over tager alle mulige små dele fra skatere, får inspiration fra alle mulige, og så begynder de at implementere det ind på alle mulige steder, som de måske ikke har været implementeret på før. Og derved får du denne her fantastiske udvikling af ideer og tanker,” siger den danske verdensklasseskater om Open Source-kulturen.

Du kan se hele kapitel 5 her.

RUNE_GLIFBERG_KAP0200_16_21_10Still009

Familien, der deler alt

Om en åben kultur