Rune Glifberg om en åben kultur

Rune Glifberg er, hvad René Redzepi er for gastronomien, Connie Nielsen er for filmen, og Lars Ulrich er for musikken: En dansker i den absolutte verdenselite inden for sin branche.

Den danske skateboarder har vundet alt, hvad der er værd at vinde i sin disciplin, herunder VM og X Games, og han er i en alder af 49 år en seriøs kandidat til at kvalificere sig til sommerens OL i Paris.

I sin Mesterlære karakteriserer Rune Glifberg skateboarding som en Open Source Platform, hvor man deler de tricks, man måske er heldig at nå at udvikle i sin karriere, således at andre skatere har mulighed for at videreudvikle tricket og give det tilbage til kulturen. Glifberg sammenligner – med inspiration fra en TED Talk, hans skater-kollega Rodney Mullen beværtede i 2012 – denne delementalitet med den kultur, hackere opererer i: Man accepterer ikke patenter, men gør alt indhold frit tilgængeligt, så andre kan manipulere og udvikle det. Hvis virksomheder delte deres teknologi og viden på samme måde, ville al innovation nok gå hurtigere, pointerer Glifberg.

Det er denne tilgang, denne Fokus handler om, og som du kan gå på opdagelse i her.

God fornøjelse!

Fase 1

Hjertet af en kreativ kultur

Deling, Udvikling, Innovation: Rune Glifbergs skateboarding filosofi som en kulturmotor

Fase 2

Delementalitet som katalysator til innovation

Apple, Nike, IBM og Wired har ladet sig inspirere af kulturen indenfor skateboarding

Fase 3

Takeaways

Open source som et organisatorisk blueprint